Fysioterapeutti Mirka Katajisto

Fysioterapeutti Mirka Katajisto

Valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2009 ja olen tehnyt siitä lähtien töitä monipuolisesti erilaisten asiakkaiden kanssa, erityisesti tuki- ja liikuntaelinterveyden saralla. Tarinani äitiysfysioterapeuttina alkoi kuitenkin oikeastaan vasta kolmisen vuotta sitten lasteni syntymien jälkeen. Äitiyslomalla ollessani minulle syntyi unelma: halu tehdä työtä naisten – erityisesti äitien – hyvinvoinnin ja terveyden parissa. Kiinnostukseni ja kouluttautumiseni alkoi suuntautua yhä enenevässä määrin raskauden ja äitiyden tuomiin muutoksiin ja haasteisiin kehossa, sekä siihen, kuinka vähän näihin asioihin saa ohjausta perusterveydenhuollon puolella. Mitä syvemmälle sukelsin, sitä syvämmälle myös upposin, ja tiesin löytäneeni oman alani.

Fysioterapia alana ja ihmiskeho kuntoutuksen kohteena ovat loputtoman kehityksen silmässä. Viimeiset kolme vuotta olenkin kouluttanut itseäni järjestelmällisesti niin tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon kuin raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen. Äitiysfysioterapian saralla hoidan erityisesti suorien vatsalihasten erkauman, lantionpohjan toimintahäiriöiden sekä ranka- ja lantiorenkaan kiputiloja. Tulevan vuoden aikana suoritan erityisesti lantionpohjan fysioterapian lisäkoulutuksia. Hyödynnän työssäni runsaasti manuaalisia tekniikoita sekä syvennän osaamistani kouluttautumisen lisäksi myös ammattikirjallisuutta, -tutkimuksia sekä kollegiaalista tukea hyödyntämällä. Kyltymättömyyteni kouluttautua on ajanut minut opiskelemaan myös avoimeen yliopistoon niin kasvatustieteen kuin hoitotieteenkin opintoja, ja teen siellä paraikaa tutkimusta suorien vatsalihasten erkauman kuntoutuksesta. Haaveenani on pystyä tulevaisuudessa vaikuttamaan äitien saamaan ohjaukseen valtakunnallisella tasolla.

Työskentelen tällä hetkellä puolet viikosta terveyskeskuksessa ja puolet viikosta ammatinharjoittajana. Vastaanotolleni pääsee kotipaikkakunnallani Maskussa Fysiopiste Axonissa sekä Turussa Yhdessä äitiys- ja perhepalvelut yrityksessä, jossa minulla on käytössäni myös kuvantava ultraäänilaite äitiys- ja lantionpohjafysioterapian käynneillä. Lisäksi ohjaan ryhmäliikuntatunteja, muun muassa suosittua FasciaMethod tuntia. Omaankin vahvan liikuntataustan niin ohjaajana kuin henkilökohtaisella tasolla, mikä näkyy ymmärryksessäni ihmiskehoa kohtaan sekä myös ohjauksessani. Synnyttäneille naisille ohjaan Keskivartalo kuntoon -ryhmiä kurssimuotoisesti aina keväisin ja syksyisin.

Ohjauksessani olen tarkka mutta lempeä, ja kannustan armollisuuteen itseään kohtaan. Kehon palautuminen siihen kohdistuvista muutoksista on pitkä prosessi, johon vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmisen elämäntilanne. Hoidan asiakkaitani aina yksilöllisesti ja voimavaralähtöisesti runsaasti pehmeitä menetelmiä käyttäen. Voit tulla vastaanotolleni myös hierontaan, sekä yksilölliseen kuntovalmennukseen, jossa teemme sinulle yhdessä mielekkään ja turvallisen harjoitusohjelman. Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni!

 

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
Siirry sivun alkuun